Přidáno dne 22.10.2018

Organizujeme SOUSEDSKÁ SETKÁNÍ, jejichž témata bývají různá – jedno však mají společné – týkají se oblasti za nádražím.

Uspořádali jsme pro Vás:

prosinec 2019
Sousedské setkání na téma: Čertovské kouzlení a Mikuláš na peróně

duben 2019
Sousedské setkání na téma: Tramvají z Liberce do Hanychova

duben 2018
Sousedské setkání s promítáním na téma: Železnice
Ústředním tématem byla železnice,která se vine našimi čtvrtěmi – dozvěděli jsme se něco z historie železniční trati z Teplic do Liberce, která vede naší čtvrtí,  o železniční společnosti A.T.E. a také o nádraží v Horním Růžodole.

duben 2017
Sousedské setkání s promítáním na téma: Filmy a filmová místa za nádražím

Prošli jsme čtvrtěmi za nádražím a připomněli si pomocí fotografií a ukázek z filmů několik filmů, které se točily v našem sousedství –  Maigret a ministrant, Kalamita, Poslední cyklista a Grandhotel… Na závěr se uskutečnil poznávací kvíz.

 

listopad 2016
Sousedské setkání s promítáním: Prezentace nové knihy LIBEREC III – JEŘÁB, městská čtvrť v proměnách doby od autora Jiřího Bocka – člena spolku.
Představení knihy bylo doplněno o promítání obrázků a fotografií z historie části města za nádražím zaměřená na část města Liberce III – Jeřáb.

květen 2016
Sousedské setkání: Organizovaná  procházka po čtvrti Františkov s historickým výkladem spojená s návštěvou oblastního archivu.

prosinec 2015
Sousedské setkání s promítáním na téma: Historie a současnost části města za nádražím

Promítání dobových pohlednic a starých fotografií se zaměřením na historii části města za nádražím, o které povyprávěl Jiří Bock z okresního archivu v Liberci, autor  publikací o částech města Liberce Františkov a Kateřinky a autor připravované publikace o Liberci III – Jeřábu.

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *